Direktlänk till inlägg 13 december 2010

Malmö - Helsingborg - Helsingør

Av Den hårda vägen - 13 december 2010 17:11

Reserapport


Billy, Högkvarteret, Ove, Gemla och Tjuren var kvintetten som gjorde Skåne och Danmark under lördagen. Vi drar en liten sammanfattning av resan:


Efter det obligatoriska avrese-träningspasset (ja vi är inte som andra..)

bar de av.

Efter att det inledningsvis var smått snökaos på de smålänska vägarna (för snåla för att skotta?) blev det bättre allteftersom vi kom längre söderut och när vi tillslut nådde Skåne verkade våren redan vara på ingång..


Tidsschemat var som i tidigare inlägg fulltecknat och vi fick jobba med småmarginaler..

Ankomst till Malmö tio min innan bestämd besökstid tyder på att vi är pricksäkra och ganska kalla av oss..


Medens en av de våra kladdade lite på sig sonderade resterande mannar runt Malmö.

Den utlovade falafel 15 kr lyste dock med sin frånvaro..De fick bli  kebab istället.


Sällskapet sammanstålade i tatueraverkstaden där det tidigare under dagen hade skvallrats om att Köpenhamn skulle kunna tänkas att besökas under kvällen.

Men istället för att supaskallen av oss och besöka de barnförbjudna saker (fan vilka förutfattade meningar folk har..;) ) som brukar vara det primära när svenskgäng besöker den staden styrde fordonet mot Helsingborg och sedmera Helsigør för inhandling av nyårsförtäring.

Vi är som sagt en seriös skara människor!

Eller nja några av oss försöker iallafall..


Väl i färjeterminalen verkade det för en stund som om vi själva skulle försöka lotsa över färjan över sundet..Ensamma på parkeringen fram till fem min före avgång och vi trodde helt ärligt att vi skulle få ha båten för oss själva fram tills dess..

tji fick vi!


Priserna granskades noggrant av snållänningarna på båten innan vi rullade av färjan i Danmark. Det verkar som dem sparar på el i det landet iallafall..

Ficklampa någon?


Prisgranskning gånger tre innan vi öppnade plånböckerna och kalasade bland dryckersvarorna. Ingen kommer vara törstig på nyår! Eller jo Janne Guldtand kanske..


Smått belåtna av inköpen lämnade vi Danmark tullen verkade inte fått några tips om tillslag den här gången och vi defilerade förbi den enkelt. Har ju varit annat förut..Razzia någon?


Lite stadskörning och utpekande i Sundets pärla hann vi även med innan mattan trampades i botten och vi fokuserade helt på hemresan.


Summeringen är att vi behöver inte mycket för att det ska bli trevligt..

Vi gör alltid det bästa av allt och vi gör det på vårt egna sätt..



/Plutonen


























 
 
Ingen bild

ove

14 december 2010 23:37

tackar för en bra sammanfattning ! men har svårt att glömma bönrullaren på netto!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Den hårda vägen - 22 juli 2011 09:10

Vill bara upplysa er alla om att skaran lever.. Vi kan dock konstatera att ofantliga mängder vatten har runnit under broarna sedan det senaste inlägget..Både på gott och ont.   Vi har egentligen aldrig riktigt förstått oss på det här med att bl...

Av Den hårda vägen - 11 mars 2011 05:39

Ja vi tänker och analysera rätt mycket inom konstellationen. Ibland för mycket från vissas håll.   Men vi har svårt att undgå en del saker..Och vi kan se mönstret!   "Ingen som håller på katelanerna i Barcelona?" eeehh jo.     Tacka v...

Av Den hårda vägen - 7 mars 2011 05:40

Med nedspilld (nedspydd?) nummerlapp och en sjudjävla spurt lyckas den sentimentale Brink försvara fjolårets seger i Vasaloppet..   Inom Plutonen har vi alltid trott på Jögge!   Ett citat som användes för flera årsedan, men som fortfarande hå...

Av Den hårda vägen - 5 mars 2011 09:09


   Detta dagiset ligger i Solna alldeles brevid Råsunda.   Klockrent!         ...

Av Den hårda vägen - 27 februari 2011 11:33

att gårdagens liga var minst sagt överladdad.. att man spelar musik på bäckgatan så hela kvarteret hör det.. att högtalarna torde varit stulna från aulan på den gamla anrika högstadieskolan.. att värden (inga namn nämda) kastade in handduken för...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards